Första dagarna i juli hade jag planer på att besöka ett turistföretag i länet. Började med att titta på deras hemsida för att ta reda på vilka öppettider de hade.

Till min förskräckelse upptäcker jag att deras hemsida är hackad. Troligen inte något farligt, men ändå. När jag öppnat deras hemsida öppnas även en sida på ryska bakom företagets hemsida, fråga mig inte vad den innehåller, kan inte ryska och har inget intresse av att ta reda på vad den innehåller. Dessutom finns text på engelska inbakad i företagets presentationstext, lite här och var, samt ett antal artiklar skrivna på engelska visas på hemsidan, artiklarna har inget med företaget att göra.

Skickar ett mail till företagets ägare och berättar om vad jag upptäckt, ingen respons.

Skickar ytterligare ett mail någon dag senare där jag påtalar risken för att besökarna på deras hemsida kan drabbas av virus eller annan skadlig kod så länge som hemsidan inte är uppstädad, fortfarande ingen respons!

Av en händelse träffar jag företagets ägare ett par veckor senare och han avfärdar problemet med att de ingår i en organisation som lovat att göra en ny hemsida åt dem.

Skickar ytterligare ett mail där jag erbjuder mig att rensa deras hemsida i princip utan kostnad eftersom jag kan WordPress och har hjälpt andra företag som drabbats av intrång av liknande slag. Fortfarande ingen respons.

Frågan är om och när gör denna organisation en ny hemsida åt företaget?

Nu har det gått två månader sen jag först upptäckte intrånget på turistföretagets hemsida, sidan är fortfarande hackad.

Naturligtvis blev det aldrig något besök för min del hos turistföretaget. Tar man inte en sån här sak på större allvar så kommer inte jag dit med mina pengar. Det är min åsikt, vad tycker du?

%d bloggare gillar detta: