Många företag lägger ner stora belopp på att bygga upp ett varumärke på Internet. Samtidigt finns det andra som snyltar på kända varumärken för egen vinnings skull. Speciellt tydligt är detta när det gäller annonsering med sponsrade länkar i sökmotorerna.

Även om ni idag finns på första plats vid sökning på era varumärken bör ni se till att skydda era varumärken, inklusive felstavningar, med sponsrade länkar.

Varför då lägga ner pengar på sponsrade länkar?

  1. Det kostar väldigt lite. Sökmotorernas kvalitetsbedömning gör att ni med största sannolikhet kommer överst vid en annonsering på era varumärken. Dessutom till en mycket låg kostnad.
  2. Det är en försäkring. Om er hemsida av någon anledning skulle försvinna från det vanliga sökresultatet försvarar en annons ändå er första plats.
  3. Risken finns att det är någon annan som har ett likadant namn. Ni är med all sannolikhet inte det enda företaget med samma namn.
  4. Om ni inte annonserar med era varumärken så kommer någon av era konkurrenter att göra det. Det händer hela tiden. Ni kan dock, ganska enkelt, bjuda över dem tack vare sökmotorernas kvalitetsindex.
  5. Ni kan köra kampanjer på samma sätt som ni annonserar i tidningar, bara mycket enklare och effektivare. Dessutom kan ni skicka besökaren direkt till den sida som innehåller information om er kampanj och inte till er första sida och förvänta er att besökaren skall hitta fram till rätt sida.
  6. Har ni återförsäljare? Försäkra er om att det är ni som syns bäst vid sökning på era varumärken.
  7. Marknadsför ni er via affiliates? Förhindra att affiliates tjänar enkla pengar på trafik som borde gå direkt till er. Dessutom sparar ni in de påslag som affiliatenätverken och annonsbyråerna skall ha.
  8. Som sagt en billig försäkring för att ni syns vid sökning på era varumärken.

Många frågar sig om det verkligen skall vara nödvändigt? Tänk efter hur mycket ni har lagt ner på att bygga upp ert varumärke. En annonsering på Google, Yahoo och MSN är en obetydlig kostnad i sammanhanget.

Ett exempel på behovet av annonsering på sitt varumärke är ett företag med ett namn som lätt blir felstavat. Under drygt ett år gjorde jag annonering åt dem. Annonseringen på deras varumärke och felstavningar räddade affärer för c:a 55 miljoner under 1,5 års tid.

Andra exempel är företag som köper en domän snarlikt en konkurrents namn och lägger till eller ändrar någon/några bokstäver i domännamnet och sedan annonserar med den felaktiga domänen.

Fyll i formuläret om du är intresserad av att få hjälp med annonsering via sponsrade länkar.

%d bloggare gillar detta: