Sedan oktober 2010 har Google skapat hemsidor åt 50 miljoner tag runt om i världen. Få företag har upptäckt att de har fått en egen sida på Google Places, i Sverige kallat Google Platssida. För att använda hemsidan måste företaget själv verifiera att sidan handlar om deras företag. Att verifiera och komplettera sidan är helt kostnadsfritt för företaget.


Fördelen med att verifiera och komplettera sin Google Platssida är att information om företaget kan visas redan på första sidan när någon söker efter lokala företag i er bransch.

I exemplet till höger gjordes en sökning på ”restaurang umeå”. Varje sökning resulterar i en lista med 1-7 företag markerade med A-G på kartan. Det företag som finns på första plats i listan, markerat med

  • A, får upp till 42% av alla klick,
  • B får 12%,
  • C får 8%,
  • D får 6%,
  • E får 5% o.s.v.

Många företag/företagare saknar intresse och/eller kunskap om hur verifiering och komplettering går till. Därför erbjuder vi denna tjänst åt dig som företagare.

Är det värt kostnaden och arbetet med att verifiera sin platssida? Här är ett  exempel på hur en sökning på ordet ”galleri” såg ut före resp. efter verifiering av Lilla Galleriets platssida

Före verifiering

verifierad platssida

Efter verifiering

 

 

 

 

 

För mer information, ring 090-713550 eller fyll i formuläret nedan.

%d bloggare gillar detta: