Fredagen inleddes med att vår värd, Jeremy Heymann, presenterade några av de tilläggsprogram de gjort för TeleMagic bl.a. en kreditkortslösning och ett program för att snabbt växla mellan olika sidor i TeleMagic.

Vi kom överens om att skapa ett nytt supportforum där alla TeleMagic återförsäljare kan bidra med tips och lösningar på de problem som användarna kan råka ut för.

Vilka funktioner vill vi och våra kunder se i kommande tilläggsprodukter?

 • Möjlighet till en delad kalender alternativt att helt ersätta TeleMagic’s interna kalender med Outlook
 • Möjlighet att se de 5-10 senast använda kontakterna för att snabbt kunna gå tillbaka till någon av dem
 • En funktion som gör att ytterligare fält visas om ett visst fält fylls i, bra för situationer där en uppgift kräver ytterligare information
 • Filtrerade listboxar, praktiskt när det finns många rader i en listbox
 • Koppling till SQL-databaser
 • Möjlighet att använda fler nivåer än dagens 3

Har du fler idéer? Hör då av dig till mig!

Bruce Durrant – Software Dimension, en man med många tilläggsprodukter för TeleMagic, har också ett program för växling mellan sidor i TeleMagic, ViewMaster. Han visade även sin version av ett s.k. Dashboard, alltså uppgifter hämtade från ett antal olika platser både inom TeleMagic och från t.ex. ekonomisystem, allt presenterat på en sida i TeleMagic. Han visade även ett komplett administrativt system utvecklat i TeleMagic, komplett med artikelregister, order, fakturering, reskontra m.m. Till stor del byggt med hans HotButtons för att koppla ihop flera TeleMagic databaser. HotButtons används av ett antal TeleMagic kunder i Sverige.

Under dagen fick vi samtal från den man som en gång i tiden skapade TeleMagic, Michael McCafferty och hans utvecklingschef Gary Bagheri.

Lördagen inleddes med att Alan Arons presenterade några av sina tilläggsprodukter:

 • Prior Record Utility, liknar en av punkterna på önskelistan för kommande tillägg dock med ett antal förändringar
 • Outlook Push Utility – uppdaterar Outlook med de aktiviteter som finns i TeleMagic’s kalender fr.o.m. idag och framåt i tiden. Den uppdaterar även Outlook med de kontakter man valt att ha i både TeleMagic och Outlook
 • Notepad Export – exporterar upp till 5.000 tecken av anteckningar från TeleMagic till en textfil.
 • Get & Launch – liknar den standardfunktion som finns för att koppla dokument till en kontakt, skillnaden är att nu kan du placera en länk till dokumentet direkt på kontaktkortet. Bra om man t.ex. har ett antal dokument som måste finnas upplagda för en avtalskund. Är fältet tomt innebär det att dokumentet inte är skapat ännu.
 • DMS – Document Management System, skapar en underkatalog per kontaktperson dit du kan lägga alla dokument som berör just den personen. Gör det enklare att hålla isär vem som äger resp. dokument.

Det finns ett antal olika sätt att ge användare tillgång till TeleMagic när de inte finns på samma plats som TeleMagic är installerat – Windows Terminal Server / Citrix / GoGlobal m.fl.

Lloyd Jensen – presenterade sitt system för Retirement Plans, hantering av de juridiska dokument som behövs för avsättning av pengar till den amerikanska motsvarigheten till pensionsfonder. Han har gjort samma system i TeleMagic och MS CRM. Som jämförelse säger han att ”Det finns inget annat system som kan mäta sig med TeleMagic vad gäller den enkelhet och snabbhet som man kan göra förändringar i TeleMagic”. En installation av hans system i MS CRM kostar c:a 30.000 USD fördelat på 10.000 för programvaran och 20.000 för anpassningar.

Bruce Perski – presenterade sitt system RecruiterMagic som används främst av sjukhus för att bemanna lediga tjänster.

George Sikora – presenterade sitt system TRAXX som finns installerat hos ett stort antal flyttfirmor runt om i världen.

Larry Breed – presenterade sitt och Jeremy Heymanns system för kundbearbetning, MarketingMentorOnline.com, deras budskap var att det är billigare att låta dem bearbeta en prospektlista än att ha egna säljare som gör det. Säljarna får kontaktuppgifter till prospekt som sagt att de är intresserade av att diskutera en eventuell affär istället för att själva försöka hitta dem.

När vi då var inne på marknadsföring av oss själva passade jag på att slå ett slag för min verksamhet med sponsrade länkar på sökmotorerna. Några hade hört talas om sponsrade länkar tidigare men ingen hade förstått möjligheterna som finns. Flera deltagare blev intresserade av ett samarbete både för marknadsföring av sig själva men även av att kunna erbjuda tjänsten till sina kunder.

Söndagen bestod främst i en summering av de diskussioner som förts under fredag/lördag och avslutades under eftermiddagen då flera deltagare hade flyg inbokat.

Ett för mig mycket inspirerande och trevligt möte med TeleMagic återförsäljare som i många fall arbetat med TeleMagic sedan mitten/slutet av 80-talet.

%d bloggare gillar detta: