2016-09-30_113134Idag har jag fått ett meddelande från “SWEDBANK AB” med rubriken “konto avbrytas”. Det är bara det att jag har inget konto hos Swedbank och har aldrig haft något.

Tidigare under september har jag fått liknande meddelanden från Volvofinans bank och OKQ8 bank.

Det här är ytterligare ett av många farliga mail som skickats ut av de fula fiskar som håller på med phishing.

Skulle jag ha öppnat och klickat på meddelandet hade jag hamnat på en tysk hemsida tillhörande paulbastuck.se, ägaren av den domänen är troligen helt ovetande om att hans hemsida har blivit hackad och används för olagliga ändamål.

Vad du än gör, KLICKA ALDRIG på meddelanden av denna typ, banker och andra där du kan tänkas ha värdefulla tillgångar skickar aldrig mail där de ber dig att klicka på en länk. De uppmanar dig alltid att logga in på deras hemsida och förutsätter att du vet hur du gör det.

Se alltid till att ditt anti-virus är aktivt och uppdaterat! Jag rekommenderar följande Anti-virusprogram:

%d bloggers like this: