av Andy Andrews, Director of Marketing at Enlightened Marketing

Känner du dig panikslagen när du måste skriva om ditt företag?

Du vet, när någon ber om en kort beskrivning eller när du registrerar dig på ett socialt media där det finns ett litet utrymme där du ska beskriva din verksamhet.

De flesta människor tenderar att hitta på något nytt varje gång. Det finns några problem med att göra på det sättet:

 • Det är tidskrävande
 • Viktig information blir ofta utelämnad
 • Dina meddelanden förlorar konsistens (inte troget ditt varumärke)

Det finns en väldigt enkel lösning på detta dilemma. Jag kallar det “Ultimate Message Generator” – eller UMG!

Så vad är detta fantastiska verktyg?

Tja, för ett otränat öga ser det ut precis som en tvåsidig marknadsföringsbroschyr eller sammanfattning.

Om du följer rätt format, kan du använda det för att generera praktiskt taget all annan klientinformation i din verksamhet.

Detta dokument innehåller text som kan bli din:

 • Self-intro
 • Hemsida på din webbplats
 • Sammanfattning för din muntliga presentation
 • Tagline
 • 3-line bio
 • Introduktion av dina produkter / tjänster
 • Och mer och mer och mer!

Eftersom din UMG! destillerar ditt varumärke till ett dokument fullt av meningar och punkter redo att “swiped” och återanvändas, är det inte bara ett användbart verktyg vid värvning av nya klienter, det gör också ditt liv mycket lättare varje gång du skriver marknadsföringsmaterial.

Så hur skriver du din egen Ultimate Message Generator?

Här är 5 tips för att komma igång:

 1. När du skapar din UMG!, kom då ihåg att tänka ur dina kunders perspektiv. Huvudsakligen är de inte intresserade av dig per se. De är snarare intresserade av att få ett behov eller önskan uppfylld eller ett problem löst.
 2. Se till att din UMG! tydligt tar upp ett specifikt problem – och lovar en lösning. När du tänker på det sättet, kan du återanvända det när du skapar din egen intro.
 3. Nästa steg är att förklara för din klient vilka åtgärder de behöver ta för att lösa problemet de står inför. Du kommer verkligen att fånga din läsaren om du förklarar varför de inte har kunnat lösa sina problem själva. Observera att din produkt, från den inledande produkten till din mest omfattande coachning och rådgivning kommer sannolikt att ta upp frågor som ni diskuterar här.
 4. Vänta innan du börjar prata om dig själv och dina tjänster till dess att du har täckt in all denna information. Om du börjar tala om dig själv tidigare, kommer du att tråka ut och jaga iväg dina läsaren.
 5. Var noga med att inkludera en uppmaning till handling och en kort biografi som belyser värdet i uttalandet (en kort fras som förklarar vem du hjälper och hur). Detta avsnitt är en annan del av UMG! som du kan återanvända om och om igen i olika sammanhang.

Jag gillar att lära genom exempel, så låt mig dela med mig av UMG!’s som medlemmar av Enlightened Marketing Client Attraction Mastermind skrev som en del av sin utbildning. Gå till https://www.EnlightenedMarketing.com/umg-showcase/ för att se bra exempel på alla dessa principer.

Att skapa en övertygande Ultimate Message Generator är en viktig del av all klient-värvning. Komma igång med din idag!

%d bloggers like this: