Den med gott minne kommer ihåg att min konkurrent, låt oss kalla honom för PD, som också säljer/sålt Act!, registrerade domänen zoft80.se, länkade den till sin egen hemsida och körde Google AdWords i förhoppning om att kunna stjäla kunder från Zoft 80 AB som då hade domänen zoft80.com, numera äger jag både .se och .com domänerna.

Efter ett antal veckor löste det sig genom att domänen zoft80.se blev avregistrerad och annonseringen på Google AdWords upphörde.

Sen dess har jag fått kontakt med ett antal av hans kunder som varit missbelåtna med hur de blivit hanterade av PD.

För ett par veckor sen blev jag kontaktad av en tidigare kund som gjort misstaget att anlita PD för uppdatering av den Act! licens som företaget hade för 5 år sen. Nu vill de uppgradera till den senaste versionen av Act! och kontaktar mig igen. När jag kontaktar Act! för att få pris på en uppgradering visar det sig att den licens de köpt av PD är registrerad på PD och inte på det företag som trott sig äga licensen.

Resultatet är att Act! först vägrar att uppgradera kunden eftersom licensen inte är registrerad på dem, sen har de ändrat sig när de insåg hur hanteringen av licensen gått till. Act! erbjuder nu kunden att uppgradera licensen som om den varit korrekt registrerade på kunden och inte på PD.

Utan Act!’s generösa erbjudande hade kunden varit tvungen att köpa en helt ny licens om de skulle fortsätta att använda Act!, en extra kostnad på över tiotusen kronor p.g.a. PD’s hantering av den tidigare licensen.

Det gäller att vara noga med vem man gör affärer med.

%d bloggers like this: