Samarbetet med Act! och dess nya ägare, Swiftpage, har bara blivit bättre och bättre. Under året sålde Swiftpage iväg SalesLogix, som var den andra produkten de köpte av Sage. Därmed har de fått en stabilare kassa och kan koncentrera sig enbart på Act!

  • Under hösten kvalificerade jag mig som Act! Certified Consultant – ACC, för närvarande den ende i Sverige.
  • I oktober lanserades Act! v17 med en klart förbättrad integration med Act! emarketing. Arbetet med en svensk version pågår.
  • Efter att ha besökt Act! Certified Consultant European Summit i London kan jag bara säga att vi har mycket intressant att vänta oss från Act! under 2015. Mottot på konferensen var Choice!, du ska kunna arbeta när och var du vill med dina kontakter i Act! och dessutom välja om du vill köpa licenser eller prenumerera på Act! som tjänst, med de nyheter som kommer under 2015 kan du göra det i ännu större utsträckning än vad som är möjligt i dag.
  • I september lanserade man Act! Cloud i USA, en helt molnbaserad tjänst och snart kan vi släppa loss den tjänsten i Sverige också, som vanligt ett antal ändringar som måste till för att hantera våra kära bokstäver ÅÄÖ.
  • I USA har man under året lanserat Act! Hosted, en tjänst som gör det möjligt att köra Act! Premium helt i molnet, inga lokala installationer på servrar eller arbetsstationer, körs via Amazon AWS, kommer också att lanseras i Europa under 2015.
  • I samband med konferensen offentliggjordes ett samarbete med ett bolag i Schweiz, ALSO, som gör det möjligt att redan idag köra Act! i molnet. Den kostnad som nämndes är 45 euro per användare och månad.
  • Påbörjat ett arbete med att rekrytera återförsäljare av Act! i Sverige, en enkel modell där det utgår en kick-back för tips om nya kunder. På den tid när jag sålde TeleMagic, ett annat CRM-program, hade jag som mest 50 återförsäljare runt om i Sverige.

Annonsering med Google Adwords fortsätter för ett antal kunders räkning. Det exklusiva samarbetet med Best Western Hotels upphörde i höst efter 5 år, varje månad har min annonsering levererat hotellbokningar för c:a 1 miljon kronor till BW, ett bra tecken på att Google Adwords är ett fantastiskt bra sätt att annonsera på.

Arbetet med att bygga och underhålla kunders hemsidor byggda på WordPress ökar, hotet från hackers gör att underhåll med backup och uppdateringar blir allt viktigare.

Önskar alla nya och gamla kontakter
En riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År!

%d bloggers like this: