Under en tid har jag fått ett antal utpressningsmail, det senaste kan du se nedan. Jag känner mig inte det minsta skyldig eller orolig. De säger t.ex. att de spelat in mig via min webbkamera, det är bara det att jag har inte någon webbkamera. Kort och gott är det någon som med en skrämseltaktik försöker få folk till att skicka pengar för något som inte är sant. Det finns säkert någon som känner igen sig i den text som finns och tycker att det skulle vara pinsamt om deras aktivitet på nätet kom till vänners och bekantas kännedom.

Mitt råd till dig om du också har fått ett liknande mail är att kasta mailet, skicka inte några pengar till dessa bedragare.

Här är det mail jag fick nu senast:

Hallå!

Som du kanske kunde gissat, var ditt konto (zoft80.com) hackat, därför att Jag skickade dig ett mail därifrån.

Jag är medlem i en internationell hackergrupp.
Inom en period från 29 juli 2018 till 18 september 2018 smittades du av det virus vi skapat via en vuxenwebbplats som du har besökt.
Hittills har vi tillgång till dina meddelanden, sociala medier och budbärare.
Dessutom har vi sparat alla dessa data.

Vi är medvetna om dina små och stora hemligheter…ja, du har dem. Vi såg och spelade in dina aktiviteter på porrwebbplatser. Din smak är så konstig, du vet ..

Men det viktigaste är att vi ibland spelade in dig med din webbkamera, synkronisera inspelningarna med det du såg på!
Jag tror att du inte är intresserad visa den här videon till dina vänner, släktingar och din intima …

Överför $600 till min Bitcoin Plånbok: (raderat numret)
Jag garanterar att efter det kommer vi radera alla dina ”data”: D

En timer startar när du läser detta meddelande. Du har 48 timmar att betala ovan nämnda belopp.

Dina uppgifter kommer att raderas när pengarna överförs. Om de inte är det kommer alla dina meddelanden och videoklipp automatiskt att skickas till alla dina kontakter som finns på dina enheter vid infektionstillfället.

Du bör alltid tänka på din säkerhet. Vi hoppas att det här fallet kommer att lära dig att hålla hemligheter.
Ta hand om dig själv.

%d bloggare gillar detta: